miércoles, 11 de enero de 2012

MONSIEUR TITI



El passat dilluns dia 9 de gener, Titi Henry va debutar en el seu retorn a l' Arsenal, i ho va fer anotant un dels seus típics gols "Premier", jugant els últims deu minuts i donant la victòria al seu equip. Ha fitxat pel club gunner per dos mesos, durant el descans de la lliga Nord-americana.

Màxim golejador de la història de l' Arsenal i màxim golejador de la història de la selecció francesa. Malgrat tot, cap pilota d'or. Titi Henry, probablement un dels davanters amb més "classe" de la història del futbol.


Recordo comentar amb alguns companys d'equip la facilitat amb què marxava dels seus defensors, l'estil de la carrera era pràcticament perfecte, insuperable. Mai he vist una conducció amb carrera com la de Titi Henry. Quan arrencava semblava que els defenses caminessin, ho feia amb una aparent facilitat que em fascinava.

Henry va debutar al Mónaco amb Arséne Wenger als 17 anys, després va fitxar per la Juventus on hi va durar molt poc, no es va adaptar al futbol italià. Després va fitxar pel club de la seva vida, l’ Arsenal, va passar pel Barça on va aconseguir els majors èxits professionals i finalment va anar a parar als New York Red Bulls, equip on juga actualment. Veient el recorregut de la seva carrera, podem veure que el joc ideal per Thierry Henry va ser a la lliga anglesa, coincidint amb el seu màxim rendiment físic i mental. El seu pas pel Barça va fer dues bones temporades i una tercera plena de problemes físics. És clar però, que el Barça el va fitxar tard.

Centrant-nos en la seva etapa amb l’ Arsenal, la qual li ha fet merèixer una estàtua a l’ Emirates Stadium, és on podem veure el millor Titi. Capaç de gols inversemblants, de carreres infinites, paràboles perfectes, esperons increïbles, en definitiva de classe personificada. Els seus 1,88 i la seva constitució prima el feien un jugador veloç i lleuger, que combinat amb una gran coordinació, va esdevenir un davanter imparable. Si fem un repàs pel youtube podem veure autèntiques obres d’art d’aquest “monsieur”.

Jugadors com ell han de romandre a la història del futbol, perquè gràcies a ells estimem aquest esport i el valorem com l’espectacle que és. Jugadors com en Titi fan que

aquest esport esdevingui el vuitè art, on la plasticitat dels moviments i l’habilitat amb la pilota es posen d’acord per veure autèntiques meravelles.

Gràcies Monsieur Titi.


No hay comentarios:

Publicar un comentario