sábado, 28 de enero de 2012

ARA SI, ADÉU A LA LLIGA



Si ja era poc probable una remuntada a la lliga, avui, amb un plantejament totalment erroni segons la meva opinió, el barça ha acabat de regalar la lliga al Madrid a falta de tota la segona volta.
Remuntar 5 punts ja era difícil, i no perquè el Madrid no pogués tenir punxades, sinó perquè es feia molt difícil de creure que aquest barça tan poc fiable fora de casa sigues capaç de mantenir una línia positiva a domicili.
Doncs bé, avui s’ha confirmat la desfeta. Un barça novament conformista fora de casa, poc ambiciós i amb un plantejament dubtós, sota el meu punt de vista, ha decidit deixar escapar una lliga que no s’endurà el millor equip però si el més regular i amb més fam de títols.

Aquest any l’equip està acusant una relaxació als partits de fora de casa impròpia d’un equip campió i, lluny d’aprendre dels errors, sembla que ja li està bé.

Aquesta nit el barça ha sortit amb una davantera formada per dos laterals i en Messi, i un mig del camp format per un Xavi mermat físicament, un Busquets enorme un cop més i un Cesc que comença a plantejar molts dubtes.

Anem a pams; la davantera del Barça d'aquesta nit tenia menys gol que mai, en un partit que s’intuïa definitiu sabent que el Madrid havia guanyat al Bernabeu.

Adriano per la banda esquerra, un jugador ràpid però molt justet tècnicament capaç de centrar bones pilotes a l’àrea, si jugues amb un “9” fins hi tot es pot entendre, però el barça fa dos anys que no ho fa.
Dani Alves per la banda dreta, en les 4 temporades que porta, Alves ha demostrat que és un gran lateral, amb una gran resistència i projecció ofensiva, però sempre arribant des del darrere, mai ocupant una posició ofensiva en estàtic. Tenint a l’Alves en aquesta posició perds 2 jugadors ofensius, el mateix Dani Alves en la posició de lateral i un extrem que avui podria haver estat l’Alexis, el Cuenca, Tello o el mateix Thiago que encara et donaria més possessió.

Al mig del camp, un Busquets grandiós tant en el treball defensiu com en la creació, un Xavi molt justet físicament i finalment un Cesc que seguint la línia de les seves últimes actuacions s’ha equivocat en gairebé totes les decisions que ha pres al partit així com en la majoria de passades o controls senzills que se li anaven plantejant. I és que per aquí, i ara parlo de mi, es comença a debatir la idea de que Cesc interfereix molt negativament en la fluïdesa de l’elaboració del joc de l’equip igual que ho feia Gudjohnsen quan jugava d’interior. Arribada i poc més, poc treball defensiu, poc joc fluid al mig del camp, passades senzilles mal executades, pèrdues de pilota constants i una lentitud desesperant.
Acabant l’anàlisi del plantejament d’avui, res a dir d’una defensa on destacaria un cop més la feina del millor lateral esquerre que hem tingut mai, Eric Abidal. De vegades fa la impressió que a aquest equip el sostinguin Abidal, Busquets i Messi, però només són impressions...oi?



Doncs bé, després d’haver qüestionat el partit d’avui, així com també la ratxa de desplaçaments del barça aquesta temporada, crec sincerament que l’equip necessita un canvi. Un canvi que aporti il•lusió, ganes de seguir guanyant i sobretot velocitat de pilota i u contra u a dalt. Jo sóc de la opinió que si vols jugar a una cosa en concret, ho has de fer amb els millors, per això, crec que Thiago esta sobradament preparat i ajudaria moltíssim a augmentar la velocitat de circulació de pilota que tant preocupa al Pep. A dalt, proposo jugar amb el que tenim, bandes rapides, que encarin i tinguin gol. Alexis, Cuenca, i perquè no? Tello, un jugador que comença a anar bastant sobrat a segona A i que a part de tenir una velocitat que feia molt que no veia, no s’arronsa davant de cap rival per molt experimentat que sigui.
Pep, la lliga ja se’ns ha escapat, però encara queda la champions i la copa, i com deia un bon amic meu...renovar-se o morir ?

No hay comentarios:

Publicar un comentario