viernes, 19 de marzo de 2010

IBRA I EL TAP


En aquests darrers dies, i sobretot després dels dos últims partits davant el València i l'Stuttgart, s'ha obert el debat de si Messi juga millor amb Henry per davant, o amb Ibrahimovic.

Analitzant la nova posició on juga Messi i contrastant-la amb els dos últims resultats obtinguts, on ha jugat al costat d'en 'titi', sembla fàcil afirmar que la mobilitat del francès el beneficia clarament ens els ultims metres i en la definició final. 5 gols en 2 partits amb Henry.

Com tots sabem Ibrahimovic és un jugador que té els seus forts sobretot en el joc combinatiu, la rematada, el joc d'esquenes o en aguantar la pilota. Per tant, inentant ser objectius, diriem que aquest joc més estàtic sembla que queda bastant lluny del demanar la pilota a l'espai, en profunditat o l'obrir espais tan beneficiós pels companys que venen de segona línia.
No és difícil veure que Messi es troba molt còmode en aquesta 'nova' posició de mitjapunta pel centre o de segon davanter, que el fa participar molt més del joc colectiu i estar molt més a prop de l'àrea, el que implica estar més fresc a l'hora de definir.

Després de les declaracions d'Henry insinuant que la seva posició es la de davanter i que si el volem veure rendir en la línia d'aquests partits només serà allà, ens plantejem una dilema que de segur li ha passat pel cap a Guardiola.

Si juga Ibra, guanyes en rematada i joc combinatiu, però per altra banda perds al millor Messi i a un acceptable Henry.

S'ha equivocat el Barça fitxant Ibra ? Hauria estat millor fitxar un davanter més mòbil a l'estil Villa? O un que combinés mobilitat i rematada a l'estil Torres?

Tot això companys, només ho sabrem a final de temporada, de moment, benvingut dilema.

No hay comentarios:

Publicar un comentario